Over

Ik neem je in ongeveer 4 minuten leestijd een stuk mee op mijn levenspad.


Een groot gedeelte van mijn leven word ik als het ware verteerd door angsten. Daardoor voel ik me als een vreemde eend in de bijt en niet gezien en gehoord.

Geen idee wat ik er tegen kan ondernemen. Effectieve ondersteuning ontbreekt, totdat ik mijn liefde van mijn leven ontmoet. We wakkeren elkaars spirituele vuur aan. Voor het eerst in mijn leven worden mij echt persoonlijke en verrassende vragen gesteld, en zij vraagt door!

Ik kom in balans en voel mezelf uiteindelijk vrij van dwingende angsten.

Gedurende 30 jaar heb ik tijdens mijn werk als sociaal therapeut, 1000+ cliënten een interview afgenomen. Wat een verrijking, ook voor mij. Met deze interviews kan ik mijzelf zo in de belevingswereld van een ander verplaatsen. Magisch! Er ontstaat een andere kijk op (zelf)stigma, de cliënt word ineens zichtbaar.

Mijn naam is René Booms en ik ben een optelsom van al mijn levenservaringen. Daardoor volg ik mijn allergrootse passies, interviewen en schrijven. Ik ben een interviewende schrijver.

Samen met mijn vrouw, als ervaringsdeskundige omtrent mijn bipolaire stoornis, komt het tot het publiceren van mijn autobiografie en gaan José en ik kleinschalige lezingen in interview-vorm geven. Wat een prachtervaring. José interviewt mij en omgekeerd, en wat een enthousiaste reacties en vragen bij het publiek. Wat leeft er veel bij de mensen!

En dan is daar als vanuit het niets, een virus die de hele wereld overgaat. Angst overheerst, en onzekerheid regeert. We weten niet wat helpt om het virus te overleven. Liefde voor elkaar krijgt ineens een hele andere betekenis, en lijkt soms ver te zoeken.

Met gezond verstand besluiten wij om de lezingen te verplaatsen naar onze huiskamer. En eenmaal zover, blijkt zo’n setting ook niet te realiseren.

Zo ontstaat vanuit liefde ook JouwInterview.nl, een sociaal initiatief. Met een andere kijk op (zelf)stigma, waardoor mannen en vrouwen zich weer gezien en gehoord voelen om wie ze ten diepste zijn. Zij antwoorden, ik stel vragen en vat samen. En daar rolt dan een samenvatting, die intense ode voor de betreffende persoon, uit. Zie verder de menupagina Testimonials.

De missie van Jouw Interview is horen, zien en niet zwijgen! Alle mannen en vrouwen in Nederland in 2025 een online interview is afgenomen, zodat zij zich weer gezien en gehoord voelen, om wie ze ten diepste zijn! Met al hun talenten en wensen

Mijn levenskrachten haal ik uit liefde;

  • voor mijn echtgenote José, mijn kinderen, intimi en mijn familie
  • voor het afnemen van interviews
  • voor het schrijven van boeken en blogartikelen
  • voor het geven van mini-lezingen
  • het houden van mini-presentaties
  • het bewerken van hout in een Houttuin, een buitenwerkplaats aan de rand van een boerenerf.

Middelen;

  • écht luisteren, is luisteren met je hart, met liefdevolle aandacht
  • gebruik maken van verbeeldingskracht
  • onbevangen en authentiek durven zijn

Tot slot!

Vanaf mijn 10e jaar ben ik onbewust regelmatig ontremd geraakt. Zonder te weten dat ik ook af en toe last blijk te hebben, van mijn bipolaire stoornis. Bijvoorbeeld toen ik op mijn 27e mijn huis in Nederland verkoop, om in Bretagne een watermolen met een meer en bos, te kunnen kopen. Met achteraf, allerlei heftige gevolgen van dien.


Zo ben ik via het schrijven van mijn autobiografie uiteindelijk door de lezers van mijn boek ‘Bipolair’, en de deelnemers aan onze lezingen, ‘uitgeroepen’ tot gemoeds-expert.

Een expert in het delen van mijn ervaringen over extreme stemmingswisselingen, en in hoe ik mijn dromen kan leven binnen mijn gezinsleven en het chronische karakter van de bipolaire stoornis.

Dat heeft wel tijd gekost en het is een proces van vallen en weer opstaan, net als in het gewone leven, maar dan met opstaan sky-high en vallen dwars door alle grondlagen heen, zo diep!

De angst en paniekaanvallen zijn het heftigste deel van mijn bipolaire leven geweest. Het voelt als pure rijkdom dat ik mijn ademhaling bewust weet te gebruiken, zodat mijn aanvallen bijna niet meer voorkomen. De laatste is van jaren geleden. Van mijn bipolaire stoornis heb ik evengoed zo nu en dan nog behoorlijke last. Mijn stemmingen vliegen dan alle onrustige kanten op.

Ondertussen heb ik meer dan €30.000 geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling, met als resultaat genieten van dat wat is en groei. Mijn ontwikkeling is daardoor uiteindelijk in een stroomversnelling terecht gekomen, en krijgt de sociale onderneming Jouw Interview, middels interviews by email, zijn huidige vorm.

Ik weet en voel dat ik al compleet ben en dat ik niets meer hoef na te jagen.

Keer op keer kom ik weer uit bij het spelende kind in mijzelf. Dit kind staat voor genieten in momenten en voor onbevangenheid, waardoor ik ook als volwassene groei. Bovenstaande rivier L´Ellé stroomt door de tuin van mijn watermolen in Bretagne

Ik luister verder…

Streef niet

Zoek niet

Maak niet

Wacht tot het jou vindt

(Geschreven door mijn vriend Michel Petit)