Ik neem je in 4 minuten leestijd een stuk mee op mijn levenspad.


Onlife-coachen

Onlife-coachen, schrijven en interviewen zijn mijn lust en mijn leven. Ik ben ‘verslaafd’ aan het stellen van open vragen. En vooral ook doorvragen. Met de bedoeling overzicht en ruimte te creëren voor de ander en mijzelf.

Ik heb het onlife-coachen

niet uitgekozen

onlife-coachen heeft mij

uitgekozen

om deze manier

van coachen

uit te mogen

dragen


Onlife-coachen heeft zich vanaf 1995 in mijn leven ontwikkelt. Eerst met pedagogisch coachen, later door mijn eerste bestseller autobiografie te publiceren en als een groene draad loopt het interviewen. Deze 3 disciplines vormen mijn werkzame leven. On life staat dan voor OP HET LEVEN coachen.

Het glas halfvol zien in plaats van half leeg. Optimistisch in het leven staan en uit gaan van oplossingsgericht en positief denken.

Dat betekent dat je als coach/interviewer mensen ondersteunt om hun leven vorm te geven vanuit hun diepste wensen en talenten.

Dus niet spitten in het verleden van mensen of op zoek naar de veroorzakers van bepaald gedrag of gewoontes. Onlife-coachen gaat over het alledaagse leven.

Mensen ondersteunen om evenwicht of balans in het leven te brengen. Hoe mooi is dat om te mogen betekenen voor een ander, een cirkel rond. Ik noem dat magisch!


René

Een groot gedeelte van mijn leven word ik als het ware verteerd door angsten. Daardoor voel ik me als een vreemde eend in de bijt en niet gezien en gehoord.

Geen idee wat er tegen kan ondernemen. Effectieve ondersteuning ontbreekt, totdat ik mijn mentor ontmoet. Voor het eerst in mijn leven worden mij echt persoonlijke en verrassende vragen gesteld, en zij vraagt door!

Ik kom in balans en voel mezelf uiteindelijk vrij van dwingende angsten.

Mijn fascinatie voor het interviewen is ontstaan. Inmiddels zijn we meer dan 20 jaar interview-ervaring rijker.

Gedurende 30 jaar heb ik tijdens mijn werk als sociaal therapeut, 1000+ cliënten een interview afgenomen. Wat een verrijking, ook voor mij. Met deze interviews kan ik mijzelf zo in de belevingswereld van een ander verplaatsen. Magisch! Er ontstaat een andere kijk op (zelf)stigma, de cliënt word ineens zichtbaar.

Mijn naam is René Booms en ik ben een optelsom van al mijn levenservaringen. Daardoor volg ik mijn allergrootse passies, schrijven en interviewen. Ik ben een schrijvende interviewer.

Zo ontstaat ook JouwInterview.nl. Met een andere kijk op (zelf)stigma, waardoor mannen en vrouwen zich weer gezien en gehoord voelen om wie ze ten diepste zijn. Zij antwoorden, ik stel vragen en vat samen. En daar rolt dan een samenvatting, die intense ode voor de betreffende persoon, uit. Zie verder de menupagina Testimonials.

De missie van Jouw Interview is, dat bij alle mannen en vrouwen in Nederland in 2025, een Interview by Email is afgenomen, zodat zij zich weer gezien en gehoord voelen, om wie ze ten diepste zijn! Met al hun talenten en wensen

Mijn levenskrachten haal ik uit liefde;

  • voor mijn echtgenote José, mijn kinderen, intimi en mijn familie
  • voor het afnemen van interviews
  • voor het schrijven van boeken en blogartikelen
  • voor het geven van mini-lezingen
  • het houden van mini-presentaties
  • het bewerken van hout in een Houttuin, een buitenwerkplaats aan de rand van een boerenerf.

Gereedschappen;

  • écht luisteren, is luisteren met je hart, met liefdevolle aandacht
  • gebruik maken van verbeeldingskracht
  • onbevangen en authentiek durven zijn

Tot slot!

Vanaf mijn 10e jaar ben ik onbewust regelmatig ontremd geraakt. Zonder te weten dat ik ook af en toe last blijk te hebben, van mijn bipolaire stoornis. Bijvoorbeeld toen ik op mijn 27e mijn huis in Nederland verkoop, om in Bretagne een watermolen met een meer en bos, te kunnen kopen. Met achteraf, alle heftige gevolgen van dien.

Zo ben ik via het schrijven van mijn autobiografie uiteindelijk door de lezers van mijn boek ‘Bipolair’, en de deelnemers aan onze lezingen, ‘uitgeroepen’ tot gemoeds-expert.

Een expert in het delen van mijn ervaringen over extreme stemmingswisselingen, en in hoe ik mijn dromen kan leven binnen mijn gezinsleven en het chronische karakter van de bipolaire stoornis.

Dat heeft wel tijd gekost en het is een proces van vallen en weer opstaan, net als in het gewone leven, maar dan met opstaan sky-high en vallen dwars door alle grondlagen heen, zo diep!

De angst en paniekaanvallen zijn het heftigste deel van mijn bipolaire leven geweest. Het voelt als pure rijkdom dat ik mijn ademhaling bewust weet te gebruiken, zodat mijn aanvallen bijna niet meer voorkomen. De laatste is van jaren geleden. Van mijn bipolaire stoornis heb ik evengoed zo nu en dan nog behoorlijke last. Mijn stemmingen vliegen dan alle onrustige kanten op.

Ondertussen heb ik meer dan €30.000 geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling, met als resultaat genieten van dat wat is en groei. Mijn ontwikkeling is daardoor uiteindelijk in een stroomversnelling terecht gekomen, en krijgt de sociale onderneming Jouw Interview, zijn huidige vorm.

Ik weet en voel dat ik al compleet ben en dat ik niets meer hoef na te jagen.

Keer op keer kom ik weer uit bij het spelende kind in mijzelf. Dit kind staat voor genieten in momenten en voor onbevangenheid, waardoor ik ook als volwassene groei. Bovenstaande rivier L´Ellé stroomt door de tuin van mijn watermolen in Bretagne

Ik luister verder…

Streef niet

Zoek niet

Maak niet

Wacht tot het jou vindt

(Geschreven door mijn vriend Michel Petit)