Ik zie vandaag via Google mijn gevonden en herrezen watermolen-paleis in Bretagne. Wat een groots avontuur. Gevoelsmatig alweer een ‘leven-lang-geleden’. LA GARENNE TUIN 2 Eigenaar zijn van een watermolen uit 1900, ik voel me daarmee echt hemeltje-rijk. Zoveel mogen leren over niet-materiële zaken, toelaten en loslaten. Mijn rijkdom zit niet in het bereiken van wat ik wil en uitgedacht heb.
Ik heb een basisinkomen, en ik geniet ervan om iedere euro te laten stromen, zoveel als mogelijk. Wat mijn leven naast de liefde echt ver rijkt, zijn de magische luistermomenten. Luisteren naar mensen die hun levensverhaal durven te delen. Mensen die zich kwetsbaar durven opstellen. Kwetsbaar in de zin van tussentijdse gevoelens delen, zonder te weten en voelen wat het eindresultaat is.
Wat heb ik geleden onder mijn drang tot praten. Alsof je overgenomen wordt door vreemde krachten en de regie van je eigen spraak kwijt bent. En maar inhoudsloos zitten lullen. En dan dat gevoel dat dat oplevert. Een gevoel van eenzaamheid, het gevoel van willen huilen en schreeuwen en het niet kunnen. Omdat ik tegenwoordig de last van mijn bipolaire stoornis uitstekend kan reguleren, kies ik er bewust voor om te spreken, in plaats van oeverloos te gaan zitten ouwehoeren. Lukt het niet om te spreken, dan kies ik voor stilte. Mijn eigen stem-ontwikkeling, een levens veranderende, mind blowing levensgebeurtenis
Om vrijer te worden in mijn zelf-expressie en het gebruik van mijn stem, ga ik in stemtraining. De Soulvoice® Advanced Sound Inition blijkt voor mij een krachtige, effectieve, grondig gestructureerde en diepgaande methode te zijn voor stemtherapie, persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei.
Beetje bij beetje ontdek ik de creatieve kracht van mijn authentieke stem. Tijdens de trainingen ervaar ik ‘sounden’, als een krachtig gereedschap om bijvoorbeeld door mijn angsten heen te breken. Ik geef dan met mijn stemgeluid klank aan dat wat er in mij leeft op dat specifieke moment. Dat zijn harmonieuze, maar ook dissonanten klanken. Dat klinkt niet altijd even mooi, maar geeft mij wel altijd nieuwe ruimte. Zelfs zoveel ruimte dat ik eenmaal thuisgekomen van de training ik zo manisch als een deur uit de bocht vlieg. Dat komt natuurlijk niet door de stemtraining alleen. Het is een opeenhoping van onwetendheid omtrent mijn gezondheid. De arts stelt vast dat ik af en toe last blijk te hebben van mijn net ontdekte bipolaire stoornis.
Uiteindelijk heb ik met onder andere deze prachtige stemtraining en de ontmoeting van prachtige karakters uit verschillende culturen, de bagage van decennia van mij afgeworpen, en ben mezelf het gevoel van spontaniteit, vrijheid en speelsheid weer gaan herinneren, van toen ik een jong kind was. Ik heb nu een veel stevigere verbinding met mezelf en wat goed voor me is om te doen in de wereld. Rijkdom ten top! Met dank aan Brenda Larki uit Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s